Rubriky
2022 Cestovatelský deník Friuli Venezia Itálie Rakousko Veneto

2022 Historie se opakuje

Stále pokračujeme podle plánu, který byl pro obě psí holky. Doma nemáme stání a Tessy nám tam všechno připomíná, proto si cesty prodlužujeme.
Itinerář : Rakousko, Itálie hory, Itálie moře, Rakousko jezera. 
Dá se říct, že cesta kopírovala náš výjezd v září z roku 2021. Stejná cesta stejné kempy, jen časově delší.
Navíc  jsme konečně našli psí kemp v Rakousku u Ossiachersee, kde mohou psi na pláž. Ona teda byla uzounká, tak na dva psy, ale alespoň něco. Na každé parcele pes, za silnici venčící oplocené hřiště. 
Kemp Plörz : Příjemné prostředí, to že je zde teplá voda a sprchy zdarma, komentovat nebudu. Mimo ČR jsme se s platbou za sprchu zatím nikde nesetkali. Co v kempu chybí je restaurace, ta je mimo kemp cca 500 m a vstup se psy není problém.

Celou fotogalerii najdete zde : zatím v přípravě

Ceny :
Kemp Gemona Friuli – ceny stejné jako v loňském roce, a pokud jsou o něco vyšší je to zanedbatelné a nezaregistrovali jsme rozdíl. Pizza nezdražila ani ranní káva a croassant. Nákup v místním supermarketu za ceny trochu vyšší oproti 2021, ale zboží kvalitnější, velký výběr. Nakoupili jsme celkem za lepší ceny než v ČR.
Kemp Cavallino Treporti – rezervace byla provedena již na začátku roku, a tak cena byla cena stanovena podle tohoto období. Trochu vyšší, než 2021 ale nikoli o moc. Místní supermarket, to samé jako v Gemoně. Lepší nabídka, kvalitní zboží a přijatelné ceny.
Restaurace : během cestování nevařím. Obědváme pouze v restauracích. Snidaně a večeře jsou převážně z nákupů v místních obchodech.  Jídlo a výběr se s ČR nedá srovnat a ceny už vůbec ne. V České republice jsme do restaurací přestali chodit díky vysokým cenám a zhoršené kvalitě jídla. Zatímco v Itálii a Rakousku jsme nezaznamenali zhoršení kvality a ceny vyšší jen o málo a tedy za akceptovatelnou částku.
Cena nafty : Itálie tankujeme za EUR 1,8. Rakousko jsme zaznamenali ceny přes EUR 2,2.
Kemp Ossiachersee : Tady srovnání s rokem 2021 nemáme. Předražená cena za pobyt  se nám to nezdála, ani jídlo v blízké restauraci.

Návrat do České reality byl pro nás opravdu šok. Hlavně pokud jde o zboží a jeho kvalitu v supermarketech. 
Další rozdíl byl v tom, že jsme naprosto vytěsnili sledování TV a doma jsme se pak nestačili divit.

Napsat komentář